Welke schoenen moet ik dragen bij Powerwalking?
powerwalking

Welke schoenen moet ik dragen bij Powerwalking?

De juiste schoenen voor powerwalking

Een van de dingen waar je rekening mee moet houden als je met powerwalking wilt starten, zijn je schoenen. Het vinden van de juiste schoen om het powerwalken is essentieel. Vaak voorkomende klachten - zoals last van je knieën, heupen of rug - namelijk samen met de keuze van je schoenen.


Koop een soepele sportschoen


Voor powerwalking is het van dat de zool van je schoenen soepel is. Zo kun je een goede voetafrol maken en de vereiste snelheid maken tijdens het powerwalken. Over het algemeen voldoen de meeste sportschoenen.


Je hoeft geen dure schoenen te kopen

     
Je hoeft geen dure sportschoenen te kopen om je voeten te beschermen. Je hoeft alleen maar voor te zorgen dat deze de juiste functies heeft, zoals hierboven vermeld. Vaak heb je na het seizoen leuke aanbiedingen om de beste deals voor sportschoenen te krijgen.


Denk na over over de vorm van je voet

   
Iedereen is anders, dus als je eenmaal naar sportschoenen gaat kijken, wil je erachter wat voor soort voet je hebt.Hoe ras is je voet? Hoe lang is je voet? Heb je een grote boog of een kleine boog? Er zijn veel verschillende sportschoenen op de markt die passen op de voor jouw specifieke criteria.


Zorg ervoor dat de schoenen direct goed passen


Als het om sportschoenen gaat, je ze niet 'in te lopen'. Ze moeten zich direct goed om je voeten vormen vanaf het moment dat je ze aantrekt. Zorg bij het passen van de schoenen voor dat je het type sokken draagt dat je tijdens het lopen wilt dragen om ervoor te zorgen dat ze hetzelfde passen. Probeer ook altijd je schoenen te kopen nadat je al een tijdje hebt gelopen, zodat je voeten de grootste maat hebben. Ze zetten altijd een beetje ui gedurende de dag.Laat ook je voeten voor de zekerheid nog even opmeten, want misschien draag je uit gewoonte de verkeerde maat.


Draag geen oude schoenen


Je moet echt vaker nieuwe schoenen kopen dan je misschien denkt. Een goede sportschoen gaat gemiddeld zo'n 600 tot 1000 kilometer mee. Dus als je gemiddeld 20 kilometer per week loopt op dezelfde sportschoenen loopt moet je binnen een jaar nieuwe schoenen kopen. Het is daarom goed om je kilometers te houden omdat het een grote impact kan hebben op de rest van je lichaam als je te weinig of geen grip hebt tijdens het lopen. Na deze afstand vermindert de demping van je schoen of verdwijnt deze zelfs helemaal. Dit kan zorgen voor pijnklachten tijdens of na het lopen.


Het dragen van de juiste schoenen


Problemen met blaren en lichaamspijn kunnen worden veroorzaakt door de schok van je voet wanneer je de ondergrond raakt. Dat is de reden waarom een sportschoen lichter is, een goede schokabsorptie heeft vanwege de manier waarop de buitenzool is gemaakt, en goede materialen aan de binnenkant heeft om de impact van het raken van de grond bij elke stap op te vangen. Je voeten zullen je dankbaar zijn, en je hele lichaam zal je ook bedanken.

Om het voor je samen te vatten:

  1. draag de juiste powerwalking schoen
  2. de zool moet voldoende soepel zijn
  3. ze hoeven niet duur te zijn
  4. zorg voor de juiste pasvorm
  5. ze moeten gelijk lekker zitten
  6. je hoeft sportschoenen niet in te lopen
  7. koop tijdig nieuwe schoenen
  8. het dragen van de juiste schoenen voorkomt blessures
Reactie plaatsen