Powerwalking... wat is het?
Powerwalking... wat is het?

Powerwalking wat is het?

Powerwalking... wat is het?


Wandelen met power

Powerwalking, powerwalk of powerwalken is wandelen met meer power dan gewoon wandelen. De snelheid wordt opgevoerd om het wandelen effectief te maken en je de beweging te geven die je nodig hebt. Je kunt het daarom zien als sporten. Normaal loop je gemiddeld tot 5 km/uur en nu voer je dat tempo flink op naar minimaal 6,5 tot 7 km/uur of sneller. De spierversterkende oefeningen, die met enige regelmaat tussendoor worden gedaan, zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. Daarnaast doen we cardio oefeningen waardoor je hartslag omhoog gaat en je conditie beter wordt. 


Geen hardlopen


Powerwalken is geen hardlopen. Uit testen is gebleken dat mensen die Powerwalken evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo. De resultaten zijn verbluffend! Het gemiddelde calorie verbruik tijdens de training kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Daarbij is het geschikt voor iedereen die een beetje stevig door kan lopen.


Door de natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures zeer gering. Powerwalking belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Powerwalken is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben.

       'HET VERANDERT JE LEVENSWIJZE.      '


Werken aan je gezondheid


Door powerwalking werk je aan je gezondheid. Je bouwt heel snel conditie op waardoor je je al snel fitter en energieker voelt. Je leert nieuwe mensen kennen en een gezellig praatje onderweg maakt het nog leuker. Hierdoor is het sporten makkelijk vol te houden.


Tijdens een rondje powerwalking lopen we zoveel mogelijk in een natuurlijke omgeving. De routes zijn elke keer verschillend en hierdoor wordt het niet saai.


Reactie plaatsen